Meest gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over onder andere onze voertuigen, routes, het reserveringsproces, betaalwijzen en onze locatie. Heb je na het lezen van alle vragen en antwoorden toch nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Algemeen

Bij slecht weer geldt dat jullie de tour kosteloos kunnen verzetten naar een andere datum. We beslissen dit met elkaar op de ochtend van vertrek.

Wijzigingen in het aantal deelnemers kunnen tot 3 dagen voor vertrek kosteloos worden doorgegeven. Het reserveren van extra voertuigen kan tot het moment van vertrek op basis van beschikbaarheid.

Graag ca. 20 minuten van tevoren, zodat er genoeg tijd is om alle berijders een huurovereenkomst te laten ondertekenen, een kopje koffie of thee te drinken en uitleg te krijgen over de E-Choppers/FatMax Kickbikes.

Ja, voor vertrek nemen we uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe alles werkt.

Dan kunnen jullie telefonisch contact met ons opnemen, zodat we naar jullie toe kunnen komen om een reparatie te doen of een vervangend voertuig te brengen. Komt overigens zelden voor!

Het kan best koud zijn op een E-Chopper en FatMax Kickbike, dus trek een extra laagje kleren aan als de zon niet schijnt. In het voor- en naseizoen zijn een sjaal en handschoenen vaak zelfs ook geen overbodige luxe. Is er een spatje regen op komst, dan krijgen jullie van ons een poncho mee. 

De locatie

Leusden ligt middenin Nederland, in de provincie Utrecht, naast Amersfoort. Een groene omgeving met veel leuke bezienswaardigheden, maar je bent ook zo in de stad!

Bij ons voor de deur, gratis!

Koffie en thee bij ontvangst zit bij de prijs inbegrepen. Verder verkopen wij geen eten en drinken, maar de lokale horeca en supermarkten zijn in de buurt. We denken graag met je mee!

Er is een ruim toilet beschikbaar, waar je je ook om kunt kleden.

Dat kan, we maken in dit geval een op maat gemaakt voorstel voor je. Heb je hier interesse in, neem dan via de mail of telefonisch contact met ons op.

Reserveren en betalen

Dat kan, we sturen je dan een reserveringsbevestiging per mail, vervolgens kun je betalen middels een overboeking. De boeking wordt definitief zodra we de betaling hebben ontvangen.

Dat kan, we sturen je dan een reserveringsbevestiging en vervolgens kun je betalen middels een overboeking. De boeking wordt definitief zodra we de betaling hebben ontvangen.

Dit is mogelijk. Voor een meerprijs van € 5,- per voertuig kan het totale eigen risico voor schade, dus zowel voor schade veroorzaakt aan derden als voor schade veroorzaakt aan het voertuig, verlaagd worden van € 1.000,- naar € 250,- per schadegeval per E-Chopper. Je kunt voor deze optie kiezen bij het reserveren.

Routes en tijden

Onze standaardtijden zijn:10.00 – 12.00 uur
10.00 – 13.00 uur
10.00 – 17.00 uur
14.00 – 17.00 uur
17.30 – 20.30 uur
19.00 – 21.00 uur

Andere starttijden zijn in overleg zeker bespreekbaar, bel of mail gerust!

We hebben veel leuke routes, voor elk wat wils! Neem een kijkje op https://www.e-chopperleusden.nl/routes/

Je krijgt bij het ophalen van je E-Chopper/FatMax Kickbike de link van de route die je wilt rijden. De route wordt vervolgens weergegeven in een app. Het is handig als een of meerdere berijders deze app van tevoren downloaden. Je telefoon kun je in een telefoonstandaard op je stuur plaatsen. Kijk voor meer informatie op https://www.e-chopperleusden.nl/gpx-route-installeren/

Er zijn zowel vlakbij E-Chopper Leusden (voor bijvoorbeeld een lunch voor vertrek of diner na terugkomst) als op alle routes diverse leuke horecagelegenheden te vinden, onder andere in Leusden, Amersfoort en Soest. Vraag voor vertrek gerust om advies voor een leuke gelegenheid op de jullie gekozen route of neem eens een kijkje op https://www.groetenuitleusden.nl/eten-in-leusden/

Dit behoort zeker tot de mogelijkheden, vraag telefonisch of per mail naar de mogelijkheden en een op maat gemaakt voorstel.

Groepen

Jazeker, vraag gerust om een op maat gemaakt voorstel als de beschikbaarheid in de online boeking niet voldoende is voor jullie groepsgrootte.

Hier zijn geen maxima voor, wel geldt dat hoe langer van tevoren je boekt, hoe uitgebreider de mogelijkheden zijn. We huren indien nodig extra voertuigen in.

Wet- en regelgeving

We vragen je om voor vertrek een huurovereenkomst in te vullen en te ondertekenen, hierin vermeld je je persoonlijke gegevens waaronder je rijbewijsnummer.

Je bent verzekerd voor schade die je voorafgaand aan, tijdens of na afloop van de route met een voertuig van E-Chopper aan derden veroorzaakt. Schade die je aan een voertuig toebrengt komt voor eigen rekening, in de algemene voorwaarden en huurovereenkomst zijn de betreffende bedragen opgenomen.

Schade die je aan een voertuig toebrengt komt voor eigen rekening, in de algemene voorwaarden en huurovereenkomst zijn de betreffende bedragen opgenomen.

Ja, dit is sinds 1 januari 2023 verplicht voor berijders en passagiers van de E-Choppers. Voor Fatmax E-Kickbikes en E-Fatbikes is het niet verplicht, maar vanuit veiligheidsredenen wel het overwegen waard. Bij E-Chopper Leusden hebben we helmen in de maten S – M – L beschikbaar, gebruik ervan zit bij de huur inbegrepen. Je krijgt er desgewenst ook een haarnetje bij.

Ja, we hebben een huurovereenkomst waarin onze algemene voorwaarden zijn opgenomen. Lees deze van tevoren goed door.

De minimale leeftijd voor een FatMax Kickbike en E-Chopper is 16 jaar. Voor het berijden van een E-Chopper moet je in bezit zijn van een brommer- of autorijbewijs, voor een FatMax Kickbike is dit niet nodig.

Voor het berijden van een E-Chopper moet je in bezit zijn van een brommer- of autorijbewijs, voor een FatMax Kickbike is dit niet nodig.

We brengen geen borg in rekening.

Antwoord bij de vraag

De voertuigen

Op een reguliere E-Chopper mag één volwassene vanaf 16 jaar met een maximaal gewicht van 120 kg. Op een familychopper mag een kind achterop dat zelfstandig kan zitten, met een leeftijd tot en met 15 jaar. Op de peuterchopper kan een peuter tot ca. 3 jaar achterop in een zitje. Op een FatMax Kickbike mag één persoon vanaf 16 jaar met een maximaal gewicht van 120 kg.

Op een reguliere E-Chopper mag één volwassene vanaf 16 jaar met een maximaal gewicht van 120 kg. Op een familychopper mag een kind achterop, met een leeftijd tot en met 15 jaar. Op de peuterchopper kan een peuter tot ca. 3 jaar achterop in een zitje.  Op een FatMax Kickbike mag één persoon vanaf 16 jaar met een maximaal gewicht van 120 kg.

Naast een minimumleeftijdeis, is er ook een richtlijn ten aanzien van minimumlengte: een berijder van een E-Chopper dient minimaal 1,55 m lang te zijn. Een berijder van een FatMax Kickbike dient minimaal 1,55 m lang te zijn. Kinderen die achterop gaan dienen zelfstandig te kunnen zitten en met hun voeten bij de stepjes te kunnen (en daarmee minimaal ca. 1,0 m lang te zijn).

De E-Choppers en FatMax Kickbikes zijn qua snelheid gemaximeerd op ca. 25 km per uur.

Aan het stuur van de E-Choppers is een tasje bevestigd waarin je o.a. je telefoon en portemonnee kwijt kunt. Daarnaast hebben we rugtasjes beschikbaar om mee te nemen tijdens de tour, wat bijvoorbeeld handig is voor het rijden op de FatMax Kickbikes.

Kadobonnen

Onze kadobonnen zijn tot 2 jaar na uitgifte geldig.

Zodra de betaling door ons ontvangen is, wordt de kadobon samen met de gewenste kadobonverpakking binnen één werkdag door ons verstuurd.