033-2340303
info@e-chopperleusden.nl

Touren door de omgeving

Je kunt de omgeving van Leusden en Amersfoort goed verkennen op een e-chopper. Door de centrale ligging in het midden van het land kan je alle kanten op. Een chopper-tour door de bossen van Den Treek, de historische binnenstad van Amersfoort of de polders van de Eem. Ons verhuurpunt ligt vlakbij de afslag aan de A28, tegenover hotel van der Valk en het nieuwe AFAS theater. Maak je hier een overnachting of heb je kaarten voor Cruijf de Musical dan kan je dat prima combineren met een e-choppertour.

Landgoederen en buitenplaatsen in Leusden

Hou je van de natuur dan ben je hier op de goede plek. Met de e-chopper kan je de verschillende landgoederen doorsteken. Landgoed Den Treek of Lockhorst zijn schitterende bossen met prachtige buitenplaatsen. Ook op Landgoed Stoutenburg of De Boom zijn mooie stukken natuur. Naast de landgoederen vind je veel unieke boerderijen.

Historisch centrum Amersfoort

Niet alleen de natuur is prachtig. Pal naast Leusden ligt Amersfoort, een middeleeuwse stad met twee stadsmuren. De Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort zijn twee bekende toegangspoorten. Rondom de ‘Lange Jan’, de een-na hoogste toren van Nederland, liggen verschillende pleinen met leuke terrassen. Rond de haven van Amersfoort is het industriegebied van o.a. Prodent omgebouwd tot ‘de Nieuwe Stad’ met allemaal hippe tentjes, creatieve broedplaatsen en zelfs een ‘strandtent’ Zandvoort aan de Eem. De Krommestraat is een unieke winkelstraat met veel kleine eigen winkels.
Naast de oude binnenstad heeft Amersfoort mooie wijken op o.a. de Amersfoortse Berg waar een groot deel van de Nederlandse serie Oogappels is opgenomen. Een goede reden om Amersfoort eens te verkennen op de e-chopper.

Eempolder en Vallei

Niet ver van Leusden ligt het prachtige poldergebied van de Eem. Ingeklemd tussen de Heuvelrug en de randmeren vind je hier veel bijzondere vogels en uitgestrekte polderlandschappen. Het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg is prima te bereiken op de e-chopper vanuit Leusden. Je kunt een oversteek maken met een pontje of langs het oude paleis Soestdijk.

Gelderse Vallei en de Grebbelinie

Ten oosten van Leusden vind je de Gelderse Vallei. De Grebbelinie is een belangrijk onderdeel van deze vallei en is vooral bekend geworden rondom de tweede wereldoorlog. Een groot gedeelte hiervan is tijdens WOII onder water gezet, de zogenaamde inundatie. De bunkers en kazematten zijn inmiddels voorzien van veel natuur en daardoor is het een mooie tocht langs deze oorlogsgeschiedenis. 

Ook in het dorp Achterveld ligt veel geschiedenis. Hier is het einde van de oorlog ingezet met de bekende Voedselconferentie: Het Akkoord van Achterveld is een gesloten overeenkomst tussen de geallieerden en de bezettende Duitse autoriteiten voor voedselhulp aan westelijk Nederland vanwege de hongerwinter. Het nevendoel van de bijeenkomst was wat betreft de geallieerden om de Duitsers tot capitulatie te bewegen. Het Akkoord vormde daarmee de aanloop tot de capitulatiebespreking in Wageningen.

Heuvelrug en de koude oorlog rondom Soesterberg

Rij je richting het zuiden dan kom je uit op de Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je midden in de bossen mooie dorpen als Woudenberg, Maarn en Doorn. In het Henschotermeer kun je tijdens je rit even heerlijk een plons maken of aan het strand liggen.
In een groot gedeelte van het jaar mag je met de e-chopper over de oude landingsbaan van Soesterberg rijden. Die vliegbasis is in 2008 gesloten en daarna omgetoverd tot een uniek natuurgebied waar de elementen van de Koude Oorlog en de natuur verweven zijn. Zo rijd je langs de enorme shelters waar vroeger de F16’s startklaar stonden, de munitiebunker en de kerosineheuvel. Je kunt eventueel een bezoek brengen aan het Nationaal Militair Museum.

Kom je ook de omgeving verkennen?

Er is genoeg te zien en te beleven. Leusden is een prachtige uitvalsbasis om te vertrekken op de e-chopper. Na afloop kan je nog even chillen en een lekker drankje of hapje doen in de lokale horeca. We zitten op 2 minuten rijden vanaf afslag 7 aan de A28 en je kunt goed parkeren. 
menu