e-choppertour

Ontdek Amersfoort

E-chopper: beleef Amersfoort's verborgen schatten op twee wielen. Unieke routes, historie en plezier gecombineerd!

Koppelpoort Monument Van Amersfoort

historisch middelpunt

Amersfoort, de stad van historie en gezelligheid

Historische binnenstad

Historische binnenstad: charmante straatjes, indrukwekkende monumenten, sfeervolle pleinen, levendige winkels en gezellige horecagelegenheden.

Grachtengordel en Muurhuizen

Ontdek de pittoreske woningen, waterrijke omgeving en schilderachtige uitzichten. Wist je dat je kan 'raddraaien' in de Koppelpoort?

Gezelligheid: eten en drinken

Neem plaats op bruisende terrassen of ontdek leuke eetgelegenheden. In Amersfoort kan je smaakvol genieten in historische sfeer!

Fatbike Door De Muurhuizen
Touren Door Muurhuizen Amersfoort
Amersfoort Havik
Touren En Drinken
winkelen en chillen

Ik wil naar Amersfoort

Amersfoort, centraal gelegen in Nederland, is een aantrekkelijke toeristische bestemming vanwege haar rijke geschiedenis en bruisende sfeer. Bezoekers worden betoverd door de goed bewaarde historische binnenstad, met karakteristieke Muurhuizen, grachten en monumentale panden, zoals de indrukwekkende Koppelpoort.

De stad biedt een uitgebreid cultureel aanbod, met musea zoals het Eemhuis en het Mondriaanhuis, theaters en muziekpodia. Groene ruimten, zoals Park Schothorst en Den Treek-Henschoten, bieden bezoekers ontspanning en natuurschoon.

Amersfoort staat bekend om haar levendige horeca, met een breed scala aan restaurants, cafés en bars, waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd. Regelmatig vinden er culinaire evenementen en festivals plaats, die bijdragen aan de bruisende sfeer die toeristen zo waarderen.

Een winkelparadijs voor bezoekers die op zoek zijn naar unieke winkels en boetieks. De historische straten en pittoreske pleintjes van de binnenstad bieden een gevarieerd winkelaanbod, van lokale ambachtelijke producten tot bekende internationale merken. De charmante winkelstraten, zoals de Krommestraat en Langestraat, nodigen uit tot eindeloos rondstruinen en genieten van de gezellige ambiance. Amersfoort,  dé bestemming voor toeristen die houden van winkelen en cultuur.

Informatief

#10 Toeristische Bezienswaardigheden

Amersfoortse Pareltjes

Amersfoort's Top 10 - historische monumenten, charmante straatjes en bruisende cultuur in deze betoverende stad. Beleef het ultieme toeristische avontuur!

  • Mondriaanhuis
  • Museum Flehite
  • Dierenpark Amersfoort
  • De Kei
  • Amersfoortse Berg
  • Kamp Amersfoort