Ontdek de geschiedenis van onze omgeving

15 Feb 2024

Weet je hoe te gek onze omgeving is? Ga op onderzoek en ontdek de highlights.

Avatar

E-Chopper Leusden

Verhuur van E-Choppers

Amersfoort Muurhuizen 1

Niet alleen de natuur is prachtig. Pal naast Leusden ligt Amersfoort, een middeleeuwse stad met twee stadsmuren. De Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort zijn twee bekende toegangspoorten. Rondom de ‘Lange Jan’, de een-na hoogste toren van Nederland, liggen verschillende pleinen met leuke terrassen. Rond de haven van Amersfoort is het industriegebied van o.a. Prodent omgebouwd tot ‘de Nieuwe Stad’ met allemaal hippe tentjes, creatieve broedplaatsen en zelfs een ‘strandtent’ Zandvoort aan de Eem. De Krommestraat is een unieke winkelstraat met veel kleine eigen winkels.

Naast de oude binnenstad heeft Amersfoort mooie wijken op o.a. de Amersfoortse Berg waar een groot deel van de Nederlandse serie Oogappels is opgenomen. Een goede reden om Amersfoort eens te verkennen op de e-chopper.

Eempolder en Vallei

Niet ver van Leusden ligt het prachtige poldergebied van de Eem. Ingeklemd tussen de Heuvelrug en de randmeren vind je hier veel bijzondere vogels en uitgestrekte polderlandschappen. Het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg is prima te bereiken op de e-chopper vanuit Leusden. Je kunt een oversteek maken met een pontje of langs het oude paleis Soestdijk.

Brug Over De Eem

De koude oorlog

Er is veel geheimzinnigheid rondom Soesterberg. Een geheime tunnel onder het voormalige vliegveld, een ondergronds ziekenhuis en geheime leidingen tussen de Rotterdamse haven en de kerosine heuvel. Inmiddels is het vliegveld opgeven en is er een prachtig museum in een prachtige natuur. Onze routes gaan er langs. Bekijk eens route Door de Soesterduinen om dit te ontdekken.