Rondje Den Treek, Woudenberg en Achterveld

Ronde door de bossen van Landgoed Den Treek en prachtige buitenplaatsen. Door het landelijk gebied van Woudenberg rij je richting de historische Grebbelinie. Via Achterveld en Stoutenburg gaat de tour terug naar Leusden.

Afstand: 43 kilometer

Duur van de route: 2.5 uur (zonder pauze)

Deze route is 43 kilometer en dus alleen te doen als je meer dan 3 uur een e-chopper huurt.

De route gaat dwars door het oude centrum van Leusden richting Leusden-Zuid. Bij de oude coöperatie ga je langs de nieuwbouwwijk ” richting de Dorpskerk. Hier steek je de weg over en rijdt het landgoed Den Treek – Henschoten in.

Landgoed Den Treek – Henschoten is een familielandgoed met karakter. Je kunt in het bos wandelen, fietsen en paardrijden en beschikt over twee mountainbike routes. Midden in het landgoed vind je buitenplaats Den Treek. De route gaat dwars door het prachtige bosgebied. Rijd je in de avond dan is de kans op een ontmoeting met reeën groot. Vooral langs de Heetvelderweg worden ze vaak gespot.

Via de Vieweg komt je Woudenberg binnen. Waar het dorp vroeger bekend stond om het verbouwen van tabak is het nu vooral een agrarisch dorp. Je rijdt dwars door het centrum waar je kunt genieten van leuke winkels en terrasjes. De route gaat daarna verder door het agrarische land richting de Grebbelinie.

De Grebbelinie is een waterlinie op de grens van Utrecht en Gelderland. Je vindt hier meer dan 40 km aan militair erfgoed. De hele linie loopt van Rhenen tot aan voorbij Amersfoort en bestaat uit bunkers en kazematten. Op de Brinkanterweg kan je voor de brug over het Valleikanaal een mooie gedeelte van de linie bekijken.

De route gaat nu verder langs het Valleikanaal terug richting Leusden. Je komt langs een aantal oude bunkers en kazematten. Ook de inlaat van de Heiligenbergerbeek is een mooi historisch bouwwerk.

Vlak voor het TOP overstappunt rij je door de landerijen richting de Glind. Dit is het begin van de Gelderse Vallei en staat vooral bekend om zijn kippen en eieren. Je komt door jeugddorp De Glind. Één op de vijf gezinnen vangt jeugd op uit heel Nederland om zie hiermee een veilige jeugd te geven.

Na De Glind gaat de route door het buitengebied richting Achterveld, een dorp met veel historie. In de Tweede Wereldoorlog werd hier het Akkoord van Achterveld getekend, beter bekend als de Voedselconferentie. Het doel van het akkoord was om een overeenkomst te sluiten tussen de Duitsers en de geallieerden. Deze overeenkomst was de aanzet tot de capitulatie op 5 mei.

In Achterveld vind je verschillende horeca gelegenheden om te eten en te drinken. Via de prachtige Emmelaarseweg ga je via natuurgebied de Schammer weer terug naar het opstappunt.

 • Rondje Den Treek, Woudenberg en Achterveld

  samenvatting

  Ronde door de bossen van Landgoed Den Treek en prachtige buitenplaatsen. Door het landelijk gebied van Woudenberg rij je richting de historische Grebbelinie. Via Achterveld en Stoutenburg gaat de tour terug naar Leusden.

  Afstand: 43 kilometer

  Duur van de route: 2.5 uur (zonder pauze)

  Boek direct
  Houtsnijdershuisje In Den Treek
 • Hoe werkt de navigatie?

  Je krijgt bij het ophalen van je voertuig(en) de link van de route die je wilt rijden. Deze link bevat een GPX bestand dat je gebruikt om te navigeren met je smartphone. Onze voertuigen zijn speciaal uitgerust met een houder waarin je je telefoon kunt plaatsen. Op je telefoon gebruik je dan een navigatie-app. Heb je nog geen navigatie-app geïnstalleerd, dan staat op de pagina GPX route installeren uitgelegd hoe je dit kunt doen.
  Lees meer over GPX installeren